måndag 4 juli 2011

Västkusten

Äntligen semester! Strandpromenader, bärplockning, DN i hängmattan.. Underbart.

Igår gjorde jag vegetariska biffar med grönsaker & yoghurtsås. Så gott!

Ingredienser till biffarna (4 pers):
2 tetrapack kikärtor, 10 kalamattaoliver, 1 ägg, 1/2 gul lök, 1 mosad kokt potatis, 1/2 vitlöksklyfta, persilja, salt & peppar. Gör så här: 1) Mixa ovan ingredienser med stavmixer (mixa inte smeten för slät utan behåll vissa kikärtor hela). Vill du ha lite sting - tillsätt sambal oelek eller tabasco. 2) Forma till biffar och stek dem i några minuter i raps- eller olivolja.

Grönsaker: 1/2 squash, 1 röd paprika, 1 potatis, 2 stänger blekselleri. Gör så här: 1) Hacka grönsakerna och potatisen i mindre tärningar. 2) Stek först potatisen i några minuter. Tillsätt sedan grönsakerna och stek i ytterligare några minuter tills de är mjuka. Salta lite & peppra.

Yoghurtsås: Blanda 1,5-2 dl yoghurt/cremefraiche/gräddfil med 1 msk mango chutney.

Servera biffarna med grönsaker, rivna morötter, timjan och yoghurtsås!

Dessert fanns färdig att plocka i trädgården; fantastiskt goda körsbär:


1 kommentar:

  1. elisabet petersson4 juli 2011 kl. 16:10

    Körsbär är trädgårdens guld!

    SvaraRadera