torsdag 16 september 2010

Klimatsmart - laga rester!

"Mat som inte äts upp är aldrig klimatsmart" - så skriver Lisa Förare Winbladh i Taffel. Jag håller med!

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om matavfall; hur den mängden mat vi slänger i Europa och USA kan mata hela världens befolkning tre gånger om. Om vi riktigt tar till oss den informationen.... det är inte bara skämmigt utan ordentligt dumt.

Det minsta vi kan göra är att respektera våra resurser och använda dem med omsorg. En väldigt viktig del av detta är att (lära sig) laga matrester. Det krävs kreativt tänkande och kan bli en rolig utmaning!

Läs Winbladhs artikel här. Hon ger massa tips där på restmat, bla så tipsar hon om att blanda överbliven kött och kyckling med en sås med rosmarin eftersom den minskar bismaken.

Alexandra

1 kommentar:

  1. Restmat för mej heltidsarbetande med krav på kvalitetsmat, är festmat!
    Använd din frys, fantasi och en resturang som
    kan konkurrera med dej finns ej!

    SvaraRadera