måndag 4 oktober 2010

Pyttipanna recept

Här kommer receptet för er som gillar pyttipanna!

Pyttipanna (4 personer)

Ingredienser:
8-10 st potatisar, råa eller kokta (eller 5 potatisar + 1 palsternacka)
1 morot (eller 1 dl ärtor)
1 gul lök (eller purjolök eller röd lök)
5 dl hackat kött (rostbiff, korv, kyckling, skinka, kassler eller fläskfilé)
4 tsk smör
Salt & peppar

Smaksättning – välj ett eller två av nedan:
Buljong (grönsaks-, höns- eller oxbuljong upplöst i lite varmt vatten)
1 msk Sojasås
1-2 tsk fransk senap
1-2 tsk sambal oelek
1 tsk cayennepeppar
Färsk persilja
Färsk timjan

Tillbehör – välj ett eller två av nedan:
Stekt eller kokt ägg
Rödbetor
Saltgurka

Gör så här!
1) Hacka den råa eller kokta potatisen i tärningar. Hacka moroten, löken och köttet i tärningar.
2) Stek potatisen i smör tills den blir mjuk. Salta & peppra och lägg undan på ett fat.
3) Stek köttet i smör och lägg över på samma fat.
4) Stek lök och morot i några minuter i samma stekpanna. Tillsätt potatis och kött. Rör om!
5) Smaksätt med valfritt tillbehör. Smaka av!
6) Servera med valfritt tillbehör.

Alexandra

1 kommentar:

  1. Hej!

    Vad använder du för buljong? Det är ju en del skriverier om buljong och fonder och att väldigt många som går att köpa i affärer innehåller Glutamat eller liknande. Vad anser du om det?

    SvaraRadera