söndag 7 mars 2010

Karin Hedman om: Projekt CH & Christoffer!

Karin Hedman; min tidigare bloggsyster på Radarzine och tjejen bakom Carl-Henric & Christoffers träning framöver. Här berättar hon om deras träningsupplägg!

”Projekt Krigarkropp sommaren 2010”
Christoffer och Carl-Henric (CH) är två av mina eminenta kursare. ”Projekt Krigarkropp sommaren 2010” började som en lättsam konversation under en rast i universitets slingrande korridorer. Christoffer nämnde att han ville ta tag i sin träning och kost. CH hakade snabbt på. Jag tyckte det hela lät som ett värdigt projekt att coacha då deras inställning var rätt, seriös men med skön självdistans. Min fina Alex var fantastisk som erbjöd sig att ta hand om deras kost (som ni kunnat läsa här i bloggen).

Gällande deras träning: CH och Christoffer har en snarlik träningsbakgrund i att de inte tränat aktivt under de senaste åren, lite promenader, jogg och cykling, men ingen längre strukturerad träning. Båda är i princip skadefria och friska. Deras mål är även snarlika, utöver en estetik vill de uppnå känslan av att vara ”vältränad”, känna sig starka och uthålliga.

Vi startade med att träffas för en lång konsultation där jag utförde styrketester för att få en uppfattning om deras strukturella styrkebalans. Därtill gjorde jag en kalipermätning för att få fram deras fettprocent och tog mått för att få referensvärden för att kunna mäta deras framsteg.

Fas 1: Rutin i deras träning. De har båda köpt träningskort på Frescatihallen på universitet så att logistiken ska vara enkel. Målet är 2-3 träningspass i veckan i denna fas där val av aktivitet inte är lika viktigt som att det faktiskt sker. Gym, badminton och kettlebellspass med mig har genomförts.

Fas 2: Profilera aktivitet mer specifikt mot deras strukturella obalanser och mål. CH har bestämt att springa långlopp och bör därför profilera styrka och kondition därefter. Samtidigt skall deras naturliga tävlingsinstinkt sinsemellan utnyttjas genom att de ska börja följa CrossFit WOD under några veckor ca 2-3 pass/vecka. Läs mer på crossfitnordic.se.

Fas 3:
Öka upp träningsmängden till 4 träningspass i veckan. Göra en utvärdering av perioden som gått och profilera träningen alltmer därefter.

Mer uppdatering kommer!

För er som brukade läsa vår gamla blogg; vill hälsa att jag lever intensivt vidare. Jag har instruerat mitt första konvent utomlands för Puma i Oslo, pluggat vidare som Grafisk Projektledare och fortsätter arbeta som PT, Grupptränare och Produktchef på Balance. Tränar på och planerar en inspirationsresa till New York så fort mitt sommarlov startar. Hoppas ni alla mår bra och jag hoppas hinna skriva mer i snar framtid.
/Karin

4 kommentarer:

 1. Det här känns som ett riktigt kul projekt att följa! Mysiga killar.. Härligt att det går bra för dig Karin och kul att du skriver ett inlägg här!!
  /Karoline

  SvaraRadera
 2. bra sagt, anna! karin, det är du värkligen!!! kan du inte börja blogga här i blogspot också???

  massa kramar

  SvaraRadera
 3. Tack för era fina kommentarer! Att luften gick lite ur mig efter Radar och att jag har haft en vår utan lika av massa roliga jobb och studier har gjort att jag inte kunnat blogga. Hoppas kanske ta tag i det när kaoset stillar, saknar den positiva feedback det givit.
  Många Varma Karin

  SvaraRadera