fredag 12 mars 2010

Mat och mental skärpa

Inför alla prestationer måste man ladda. Dock spelar timmarna dirket innan inte så stor roll utan det är det förberedande arbetet som är av störst betydelse. Mat är ett sådan exempel. CH och Christoffer har sedan 1 vecka tillbaka (1 vecka innan en tenta) laddat med bra matrutiner och tanken är givetvis att de ska fortsätta i samma spår. Undrar om det gav någon effekt...? Det verkar så.

Carl-Henric skrev tidigare idag:

"Jag gillar det här. Här är en bild på linsgrytan som var grym. Riktigt fin. Ser halvdan ut på bilden men smakade riktigt bra."

Linsgryta
Ingredienser (4 portioner): 1 lök, 2 morötter, 2 potatisar, 3 dl röda linser, 1 burk krossade tomater, 5 dl vatten, 1 grönsaksbuljong, 1-2 tsk chilipulver, ½ burk kokosmjölk (resten går bra att frysas), Vitlök, Salt & Peppar
Gör så här! 1) Skala och hacka lök och morötter. 2) Skala potatisen och skär i tärningar. 3) Värm olivolja i en stekpanna och tillsätt pressad vitlök och sedan lök, morötter, potatis, och linser. Låt fräsa i någon minut. Salta & peppra och rör om. 4) Slå på vattnet och tillsätt buljong. 5) Koka under lock i ca 10-15 minuter. 6) Tillsätt krossade tomater och kokosmjölken och låt koka upp. 7) Smaka av med chilipulver, persilja, salt och peppar. 8) Mixa soppan med stavmixer (eller ät som den är). Ät soppan tillsammans med knäckebröd med kokt skivat ägg (eller ost).


I eftermiddags mailade CH igen.
"Hej Hej! Tentan kändes riktigt bra, var kittat med smoothie och banan/äpple istället för dubbla redbull och choklad som tidigare tentor. Fick en blick av beröm av Karin. Tack så mycket!"

Bra mat är fantastiskt. Får hoppas att killarna skålar i ramlösa med kiwi & hallon ikväll.

Trevlig helg!

Alexandra

1 kommentar:

  1. Kul! Undrar hur det gick på festen....;)
    /Sofie

    SvaraRadera