torsdag 12 mars 2009

Träff 2 Viktminskningsgruppen

Ikväll träffades viktgruppen för andra gången, och det var verkligen spänning i luften när de samlades för att mäta och väga sig......

Lite detaljer...
Antal deltagare träff 2: 19 st. Frånvaro: 2 st. Vi mäter på samma våg vid samma tidpunkt 1 gång per vecka. Samma person tar midjemåttet så att det blir på exakt samma ställe.

Resultatet efter 1 vecka:
  • Vikten: Tillsammans har de gått ner 20 kg, vilket är i genomsnitt cirka -1 kg/person.
  • Midjemåttet: 14 personer har minskat flera cm runt midjan. 2 personer oförändrat midjemått. 2 personer ökat något i midjemått. 1 person hade inga värden att jämföra med eftersom missade första träffen.
  • Fettprocenten: 10 personer hade minskat andel fett på kroppen. 8 personer hade oförändrat eller ökat sin fettprocent.
  • Övrigt: 15 personer totalt har minskat i vikt (kg). 3 personer har ökat i vikt (ca: +0,5 kg) ; av dessa har 2 minskat i fettprocent men 1 person ökat i fettprocent.

Vi är oerhört nöjda och stolta! De har verkligen kämpat hårt.

En del hade känt sig trötta och "mindre sugna på att träna" (undrar vad cheferna ska säga... :-)). Men det här är helt normalt och anledningen till att vi nu rekommenderar lågintensiv träning. Det kommer att ändras efter nästa vecka - då trappar vi upp pulsen avsevärt!

Flera i gruppen kände sig piggare och mer fokuserade. En person har dock gått ner lite för mycket i vikt och fått ont i magen så hon kommer att äta mer till mellanmål och något större portion till lunch.

Nästa träff kommer Karin Hedman köra kettlebell pass. Läs mer om Karin här: http://www.pause.se/bloggar/Inside%20Out/

Det här var allt för denna gång! Imorgon bitti ska jag till Solna för att hålla föredrag: tänkte prata om "supermaten som håller dig frisk"..... det blir prat om bakterier, omega-3 och antioxidanter, ååhhh... den fantastiska kostvärlden! :-)

Alex x

PS: Välkomnar varmt synpunkter och frågor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar