måndag 28 september 2009

Broccolipaj

Igår var jag trött, trött, trött.... Hade varit ute på galej med tjejerna på lördagkvällen och trots att det var någorlunda sparsamt med vin så dansade vi inpå småtimmarna. Riktigt kul var det men det tog på krafterna.... Man blir liksom sugen på "fel saker", ja ni förstår säkert. Gjorde en mycket god chokladsås iaf som jag åt med gräddglass igår.... Åh det var så gott!

Jag höll mig till söndagspraxis - vegetariskt! Gjorde en broccolipaj med soltorkade tomater och fetaost. Super gott!

Grönsakspaj med fetaost (4 portioner)
Ingredienser:
1 broccolihuvud
½ squash
½ liten rödlök (eller purjolök)
½ fänkål
½ paket fetaost
4 st soltorkade tomater
Olivolja
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
Salt & svartpeppar
En nypa chilipulver

Gör så här!
1. Skölj broccolin och skär till mindre bitar/buketter. Koka broccolin i några minuter i lite saltat vatten. Ställ åt sidan.
2. Skölj squashen och skär i stora tärningar. Hacka rödlöken. Skär fänkålen i mindre bitar.
3. Stek squash, rödlök och fänkål i 1-2 minuter i lite olivolja.
4. Skär soltorkade tomaterna i mindre bitar. Skär fetaosten i tärningar.
5. Lägg broccoli, squash, rödlök och fänkål i en ugnssäker form. Tillsätt soltorkade tomater och fetaost.
6. Vispa ihop äggstanningen och häll den över grönsakerna i formen.
7. Grädda i ugnen 200 grader i cirka 20-25 minuter (eller tills äggstanningen stelnat).
8. Servera med sallad!


Idag har jag mått mycket bättre! Tränade ett tufft PT-pass med Josephine på Balance. Det blev rygg och bål och hon la på tunga tyngder - inte i närheten av vad jag skulle pina mig med på egen hand men det är ju därför man har en PT... Känslan efteråt var dock helt fantastiskt!

Alexandra x

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Kan man boka en kostrådgivning med dig fastän man inte är medlem? I sådana fall, hur lyder priset...?
    Madeleine

    SvaraRadera
  2. Hej Madeleine,
    Det går bra och vi tar samma pris som för våra medlemmar, dvs 630 kr för 45 minuter.
    Välkommen att emaila mig på alexandra@balancetraining.se
    /Alexandra

    SvaraRadera