onsdag 21 oktober 2009

Lunch på Publik och liten publik..

Idag åt jag lunch på Publik med Karin. Vilket trevligt ställe och vilken god mat! Det var Karin som tipsade och jag sprider ordet vidare. För er som inte varit där och uppskattar kombinationen god & nyttig mat - gå dit! Ligger i PUB huset på vån 3.Vi beställde lax med quinoa och grönsaker. Anade lite smaker av sesamolja i quinoan..... Verkligen gott. Måste prova det själv nästa gång. Det är ju så ofta quinoan är tråkig på restauranger men den här var verkligen smakrik.

På eftermiddagen var jag på Balance i Solna för att hålla ett föredrag för Migrationsverket. Det var rekord i antal deltagare.... 3 personer kom! Rekordlågt alltså... Det kändes lite märkligt med så liten publik men faktiskt blev det riktigt trevligt; de personer som dök upp var väldigt intresserade. Vår säljare Hanna var dock inte så nöjd.... Vi är även lite förbryllade; tänk om resten av gänget gick till ett helt annat gym!!?? Men man kan ju tycka att migrationsverket av alla borde ha koll på lokalsinnet :-)

Imorgon ska jag och chefen till Peab och föreläsa. Ska bli kul! Får hoppas på lite större publik då...

Alexandra

4 kommentarer:

 1. Av all kött, vilka är de mer "nyttiga" (som inte innehåller mycket mättat fett etc..) Förutom fågel och fisk som jag redan vet:)

  Ex fläskkotlett, anses det vara "onyttigt"?

  Vad är bäst ko- eller griskött?

  Jag vill gärna äta kött som är hälsosamt, som innehåller bra med proteiner och inte de onyttiga mättade fetterna.

  Ha en underbar helg!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Fläskkotlett, om du skär bort synligt fett, är likvärdigt kyckling vad gäller fettkvalité.

  Jag tycker att ko- och griskött är bra val. Välj gärna ekologiskt och svenskt kött, med tanke på klimatet. Nötkött innehåller lite mer mättat fett (och energi) jämfört med fläskkotlett men det är inte stora skillnader.

  Viltkött är också bra val, tex älg.

  Vad gäller mättat fett så behöver det inte vara dåligt för kroppen (jag har skrivit om det i tidigare inlägg). Däremot kan det vara bra att inte äta för mycket och försöka variera proteinkällorna.

  Själv tycker jag att det är bra (både för kroppen och klimatet) att införa någon eller några vegetariska måltider i veckan. Kikärtsbiffar är tex mycket gott! Likaså bönor, linser, och andra proteinkällor som mjölkprodukter (keso, kesella, yoghurt).

  Lycka till!
  Alexandra

  SvaraRadera
 3. Hej igen!

  Tack för att Ni tar Er tid att svara på läsarens kommentarer, det uppskattas:)

  Jag trodde att griskött var mer "onyttigt"/innehöll mer mättat fett än ex nötkött, lammstek etc.. men det stämmer tydligen inte:) (även om det kanske bara är en liten skillnad)

  Om Ni skulle rangordna (1=nyttigast/minst mättat fett&energi)olika köttsorter, hur skulle det vara då? (Kan vara intressant att veta, även om jag varierar mig)
  Ex griskött, fläskkött, nötkött, lövbiff, lammstek.. Det är väl det jag brukar äta (förutom en massa kyckling, vilket är min favorit!)

  Jag äter inte kött dagligen, utan får även i mig bönor, kikärtor etc andra dagar:)Jag tål tyvärr inte mjölk, så får inte i mig något av mjölkprodukter:(

  Nu till något annat:P Det finns olika omega-3 fiskolja att välja på (kapslar som tillskott alltså).. Har Ni förslag på bra märken som verkligen håller måttet? Och som inte håller måttet?

  SvaraRadera
 4. Hej igen!
  Som du kanske har märkt så är fettdebatten het just nu! Min rangordning av kött är därför vad jag personligen föredrar och tycker är godast/nyttigast.
  Först och främst tycker jag att du ska välja svenskt kött, med tanke på miljön.
  1. Viltkött 2. kyckling 3. kalkon 4. lammfärs 5.nötfärs/gris/lövbiff.

  Bra att du varierar med vegetariska alternativ.

  Jag tycker att MorEpa är ett bra omega-3 tillskott.

  Ha det bra!
  Alexandra

  SvaraRadera