fredag 16 oktober 2009

Viktgrupp Träff 2 & Stlm Finest

Igår träffades viktgruppen igen. John och jag mätte och vägde dem och sedan diskuterade vi tillsammans hur veckan varit. Resultaten var strålande! Här kommer en sammanfattning:

Antal deltagare träff 2: 13. Frånvaro: 1 personer (den personens siffror räknar vi med från förra mätningen). Vi jämför resultat från förra mätningen 8 oktober.
 • Vikt: tillsammans har de gått ner 15 kg! Samtliga personer har minskat i vikt (kg).
 • Midjemåttet: tillsammans har de minskat 29,2 cm. 9 personer hade minskat midjemåttet och 4 personer hade oförändrat midjemått.
 • Fettprocent: tillsammans har de minskat 3,2 fettprocent. 4 personer hade minskat sin fettprocent, 3 oförändrad och 6 personer hade ökad fettprocent.
 • Välmående: flera anmärkte att de känner sig pigga och mindre sötsugna. Recepten var goda och fungerade bra. Träningsupplägget hade också fungerat mycket bra. Vissa fick en guldstjärna av John!
 • Svårigheter: Några personer kände sig trötta och orklösa. Detta är helt normalt med tanke på att de trappat ner avsevärt på matmängden.

De ska nu kämpa på med samma kost- och träningsupplägg i 1 vecka till. Nästa träff kommer vi att trappa upp både mat och träningsnivå. Då får de även träffa Magnus..... Vi har varnat dem. Han är "the bad guy" bland oss tre. Får se vad han hittar på...


Stockholm Finest på Balance!

Senare på kvällen höll vi ett event som Emma Thorsell arrangerat. Det var en helkväll för medlemmarna på Stockholm.Finest och det var verkligen en lyckad kväll med mingel, träning och föreläsningar. Själv pratade jag så klart om... mat! Här kommer lite bilder från kvällen tagna av David Thunander, Finest.se.

Jari Ketola pratade om Funktionell träning.

Prat om mat...


Svarta Lådan stod för goda snacks.

Petra Larsson höll ett super svettigt o sexigt strip-pass! :-)


Emma Thorsell gjorde ett toppenjobb!!!! Verkligen lyckad kväll!

Nu ska jag ut på "landet", ska ta bussen till Stenhamra och ha myskväll hemma hos Malin. Det blir övernattning & middag och imorgon blir det bus med Malins äldsta, goingen Maja.

Trevlig helg!

Alexandra x

2 kommentarer:

 1. Åh skulle gärna vilja höra dig föreläsa om kost:) Finns det inspelat någonstans?

  Vad för andra hälsosamma/nyttiga alternativ finns det till bönor,linser och kikärtor? Tänkte på "kolhydratsdelen" i tallriksmodellen. Jag älskar bönor men det gör tyvärr inte min mage som är känslig.

  Vad för mat är lättsmält vs. hårdsmält?

  Hoppas du har en bra helg:)

  SvaraRadera
 2. Hej D.G,
  Det var ingen som filmade, så vitt jag vet i alla fall :-)

  Det finns flera nyttiga alternativ i kolhydratsdelen: quinoa, bulgur, ris, potatis, amarant, bovete, rotfrukter. Grönsaker och frukt innehåller ju också kolhydrater trots att en del inte innehåller så hög koncentration.

  Väldigt fet mat, friterad eller rökt mat kan vara svårsmält för magen. Likaså vissa enskilda grönsaker och frukter kan vara svårsmälta för vissa personer, som tex paprika, lök, äpple, kålväxter, bönor och linser. Eftersom det varierar mycket från person till person så råder jag dig att prova dig fram och föra en "mat- och symptomlista". Skriv ner vad du äter och hur du mår. På så vis kan du se vad som fungerar och inte fungerar för just dig. Om du har svårt att göra det på egen hand och magproblem kvarstår så tycker jag att du ska kontakta en nutritionist eller dietist som kan hjälpa dig.

  Hoppas du har en trevlig helg du också!
  Alexandra

  SvaraRadera