tisdag 26 januari 2010

Middag med Joanna

I söndags kom min fina vän Joanna över och vi åt vegetariskt! Vi åt polentaplättar med tomatsås och champinjoner. Recept hittar du här. Jag hade även gjort rotfrukter i ugnen (palsternacka, morötter och squash med lite olivolja och färsk timjan). Till förrätt dippade vi finn crisp i guacemole (mosad avokado+salt+pressad vitlök+cayennepeppar+lite yoghurt).


Efterrätt: Äppelhalvor i ugnen med honungsyoghurt.
För 2 personer: blanda 2 msk mandelflarn, 1 msk russin, 1 tsk kanel, 1 tsk rårörssocker, 1/2 msk honung och 1/2 smör. Dela äpplet i två halvor och ta bort kärnhuset så att det blir en grop. Fördela mandelröran i groparna och grädda i ugn i ca 20 min (200 grader). Servera med honungsyoghurt (yoghurt naturell med flytande honung). Jag glömde smöret vilket gjorde att allt blev lite bränt.... russinen såg ut som stora blåbär och vi fick pilla bort... men annars blev det gott! Ett tips är att göra en extra äppelhalva och äta den med yoghurt naturell och havreflingor/müsli till frukost!

Joanna är fö en superduktig AD och stylist - gå in på hennes blogg och få massa inspiration!

Alexandra

2 kommentarer:

  1. hehe vilken bild! maten var i alla fall smarrig som bara den! ska laga det själv snart. kanske i helgen till jesper!

    SvaraRadera
  2. ikväll ska jag och min syster laga detta till middag! får se om vi får till det lika bra som du gjorde det för mig här om veckan. vi måste boka in en till middag! stor kram

    SvaraRadera